31.3.09

PICTOPLASMA 2009 Berlin !!!

Πριν μιά βδομάδα γύρισα από το Βερολίνο όπου παρακολούθησα το PICTOPLASMA 2009. Το FESTIVAL OF NEW CHARACTER WORLDS διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από το PICTOPLASMA και περιλαμβάνει προβολές, παρουσιάσεις, workshops και character walk από καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο. Πέρασα φανταστικά και προτείνω σ'όλους όσοι ασχολούνται με character design στο ελάχιστο, να μη το χάσουν την επόμενη φορά. Χαιρετώ τους Σταύρο και Άννι από το V-zine, τους οποίους γνώρισα εκεί και είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε επί τόπου για το κάθε γεγονός. Δεν αφήσαμε "τίποτα" ασχολίαστο (HeHe!).


Στην είσοδο, οι Friends With You είχαν στήσει ένα fun park και...


...στο εσωτερικό υπήρχαν συγκρουόμενα σχεδιασμένα από γνωστούς καλλιτέχνες.



Δύο παρουσίες που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση ήταν, η μία αυτή του Gaston Caba από την Αργεντινή, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική παρουσίαση στην εξίσου καταπλικτική δουλειά του. Όταν ένα απόγευμα πήραμε τους δρόμους για το Characters Walk, και βρεθήκαμε στην gallerie όπου έκθεταν Αργεντίνοι illustrators, δεν δίστασα να αγοράσω μία μεταξοτυπία του και άλλη μία της Juliana Pedemonte.



Και η άλλη, ήταν του Marek Michalowski από το Pittsburgh U.S. ο οποίος κάνει διδακτορικό πάνω στην ρομποτική και μαζί με τον Hideki Kozima από την Ιαπωνία δημιουργήσανε τον Keepon, το κοτοπουλάκι. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του και αν μπείτε στο site τους, στο BeatBots, θα δείτε την καταπληκτική δουλειά που γίνεται πίσω από το κίτρινο αυτό πουλάκι.